Greendiva.se

det är inte fel att vara fin

På ålderns höst får vi människor räkna med att vi blir lite småsjuka och får diverse problem som vi kanske inte tidigare haft. Ett problem som ofta uppstår när vi blir äldre är urologiska åkommor. Självklart kan du även drabbas av problem med det när du är yngre också, dock är det mer vanligt bland äldre människor.

Om du upplever att du har problem med urinvägarna eller med njurarna på ett eller annat sätt är det bra om du går och kollar med en läkare. På så sätt kan du få reda på vad det är. Då kan du i samråd med din läkare komma fram till vad som är bästa vägen framåt för dig.

Allt som oftast går det att bota problemet, antingen via medicinering, antibiotika eller med en operation. Oavsett vilken väg du väljer är det viktigt att göra det i tid. Din livskvalitet kommer att öka om du ordnar det.

Husläkare eller privat

Du kan välja att gå till din husläkare för undersökning, läkaren kan sedan skriva ut en remiss till relevant avdelning. Eller så väljer du att gå till en privatklinik, där får du ofta hjälp fortare, även om det kostar mer pengar. Läs mer här om du har urologiska problem och vill ha hjälp.