Hudvård för män

Alla har nog märkt att majoriteten av skönhets- och hudvårdsprodukter är riktade åt kvinnor, och de är större konsumenter av dessa produkter, men det betyder inte att men inte kan dra nytta av liknande produkter och att det faktiskt finns produkter riktade specifikt åt dem.Även om huden har många likheter när man jämför män och kvinnor så finns det fortfarande en del skillnader som kan vara bra att veta.

  • Till att börja med så har män faktiskt ett större genomflöde av blod i ansiktet. De har även genomsnittligt större porer än kvinnor, vilket betyder att mer smuts och orenheter riskerar att samlas där.
  • På grund av testosteron har män en betydligt oljigare hud än kvinnor, det är anledningen till varför man generellt sett har mer acne i ansiktet än kvinnor.
  • Män har även tjockare hud än kvinnor, fördelen med detta är att män faktiskt har ett litet bättre skydd mot solen.
  • Mäns hud åldras dessutom långsammare än kvinnors, men det finns naturligtvis stora variationer.

Bra hudvård för män är därför produkter som producerats med hänsyn till dessa skillnader. Men innan man rusar ut och köper produkter som är anpassade för män måste man även ta en annan faktor i åtanke: vilken hudtyp man har. Webbutiken Sliqhaq som specialiserat sig på manlig hud- och hårvård har en mycket bra guide för hur man gör detta.Man kan även vårda huden genom att ändra en del vanor i vardagen. Till exempel så behöver män i regel mer vatten än kvinnor, får man inte i sig tillräckligt kommer huden att bli torr och lättare hålla kvar vid smuts. Grönsaker är också ett bra sätt att vårda inte bara huden utan kroppen i allmänhet. Det är ett bra sätt att få i sig vitaminer som A-, B5-, E- och C-vitamin som alla är bra för huden.