Ögon och make-up

Ofta får vi väldigt lite tid på oss när det är dags att sminka sig. Ögonen brukar lida mest av tidspress. Vi hinner inte göra det precis som vi vill och är missnöjda med resultatet. Försök vakna tio minuter tidigare för att genomföra ögonmakeupritualen i sin helhet. Ögonen är det viktigaste vi har att sminka. Låt inte stressen påverka din skönhet.Det finns tre huvudkomponenter i ögon make-up: ögonskugga, mascara, eye-liner. Dessutom brukar ögonbryn nämnas tillsammans med dessa tre. Här kommer några tips på hur du gör din ögon make-up lite enklare.

Mascara – mer på övre

Applicera alltid något mer mascara på övre ögonfranser. Ett annat tips gäller situationen när du misslyckas med att få ut mascaran ur tuben när den håller på att ta slut. Lägg mascaran välstängt i en behållare med varmt vatten. Det kommer att hjälpa dig att komma åt det sista i förpackningen.

Skugga – luta dig bakåt

För att applicera ögonskuggan på det mest optimala sättet luta ditt huvud lite bakåt när du gör det. Håll ögonen öppna såklart. Det knepet hjälper dig att se vad du gör och ha kontroll över slutresultatet. Om du inte hinner med mascaran, räcker det mer än väl med ögonskugga. Prova gärna den looken så vet du bäst hur väl du trivs med enbart skugga.