Hudvård i världsklass

Känner du dig lite trött och glåmig efter en lång och mörk vinter? Huden känns grå och torr och du känner inte riktigt igen det du ser när du betraktar dig själv i spegeln?Kanske har du redan hunnit få tillbaka lite av färgen efter några dagar i den härliga och uppfriskande vårsolen, men än ser det långt ifrån ut som du önskar. Det kommer att bli bättre ju längre sommaren går, men det finns många sätt att hjälpa naturen på traven.

Professionell hudvård

På alla större orter finns skönhetssalonger som kan hjälpa dig med många behandlingar som fräschar upp och återupplivar din hud. Det finns dessutom möjlighet till mer djupgående förbättringar genom professionella läkare som med den senaste medicinska tekniken korrigerar och förbättrar det du vill förändra. Åtgärder som bara bör utföras av specialister, exempelvis:

  • Laserbehandling. Med tekniker som IPL kan du behandlas för hudföryngring, ärr, kärl, och pigmentering
  • Kemisk peeling. Peeling med glykolsyra ger en slätare, fastare och friskare hud, dessutom en jämnare pigmentering
  • Hårborttagning. Med hjälp av laser skadas hårsäckarna så att håret tappar förmågan att växa ut igen.

Sola med måtta

Solen är livgivande och har många positiva effekter, men vårt moderna solande har många gånger lika skadlig som nyttig verkan, speciellt för oss nordbor. Det viktigaste för att skydda din hud är att aldrig sola så att du flagar, men framförallt inte att få blåsor. Mycket tyder också på att det tidigare så populära solariesolandet ligger bakom många av de hudproblem som framförallt kvinnor idag drabbas av. Se till att smörja in dig med solskyddskräm om du vet med dig att du ska vara ute i solen en längre tid.young-woman-putting-cream-on-her-face-wearing-a-towel-in-the-bathroom

Ansiktsmask och skrubb

Du kan också på egen hand göra en uppfräschning av huden. Köp hem och gör en ansiktsmask som fungerar till din hudtyp, eller gör en egen utav naturliga och ekologiska produkter. Exempelvis kan en uppfriskande ansiktsmask, bestå utav en äggula, två teskedar honung, en tesked citron och två teskedar vetekli. Blanda samman alla ingredienser och applicera på ett väl rengjort ansikte. Låt verka i omkring 20 minuter och skölj sedan med ljummet vatten. Att lägga en ansiktsmask borde ingå i din rutin och ska helst göras en gång i veckan. En annan bra vana är att skrubba ansiktet, ungefär lika ofta som du lägger masken och kanske i samband med den. Ett enkelt recept på en skrubb, är att blanda en matsked mandelmjöl med en matsked honung. Du kan göra skrubben lite mjukare genom att blanda i mera honung. Applicera skrubben på ett rengjort fuktat ansikte, massera med lätta cirkulerande rörelser och skölj sedan bort med varmt vatten. Efter en ansiktsmask så kommer man att känna sig piggare och fräschare. Se till att regelbundet göra denna behandling av ditt ansikte.