Greendiva.se

det är inte fel att vara fin

Att ha en hudvårdsrutin kan göra stor skillnad för din hud. Men det förutsätter att du gör rätt hela vägen. Även små misstag kan ibland drastiskt minska effektiviteten av din rutin. Och här tipsar vi om några av de vanligare misstagen så du kan undvika dem.

Välja fel sorts produkter

Vad som är rätt produkter beror ofta på vilken hudtyp du har. Det är inte alls ovanligt att få förslag från andra om en eller annan produkt. De kanske säger att den gör underverk för dem, och det kan mycket väl vara sant. Men om ni inte har samma hudtyp kan du få exakt motsatt upplevelse. När du ska välja hudvårdsprodukter bör du alltid vara noga med att de passar dig och din hud.

Otillräcklig rengöring

Rengöringen är en av de viktigaste delarna av en bra hudvårdsrutin. Det är i detta steg du gör huden redo för produkterna och lägger därför grunden för att detta arbete. Och det är speciellt viktigt att du rengör huden innan du går och lägger dig.

Använda produkterna i fel ordning

En hudvårdsrutin kan bestå av flera steg och det kan faktiskt göra stor skillnad i vilken ordning du applicerar allt. För att undvika detta är det bra att kolla upp en omfattande guide eller ett utförligt exempel på en hudvårdsrutin för att få förståelse vad du applicera först till sist.

Exfoliera för ofta

Exfoliering är något som kan vara väldigt bra för huden. Det avlägsnar döda hudceller och ger huden bättre förutsättningar för att förnya sig. Men dessa produkter är inte framtagna för att användas dagligen. Igen är det något du alltid ska anpassa efter din hud då det kan vara högs personligt hur ofta du kan göra det utan att skada huden på något vis. Somliga säger en gång i veckan medan andra tycker en gång varannan vecka är mer hälsosamt. Ju känsligare din hud är desto mer sällan bör du i alla fall exfoliera den.