Greendiva.se

det är inte fel att vara fin

Det mesta vi lär oss om sminket kommer från våra vänner och släktingar. Tyvärr är deras tips, eller erfarenheter, ofta otillräckliga. När du köper smink i en affär eller på nätet får du väldigt lite extra information. Det finns en del tricks för bra make-up som varje tjej där ute bör känna till.

Concealer först efter fuktkräm

Vi använder concealern lite hur som helst. Ibland gör vi det helt enkelt för att dölja finnar, ärr och pormaskar. Då tar vi lite av crémen och smörjer på våra problemområden. Problemet med concealern är att hudfärgen kan lätt bli ojämn. Det sista vi vill är att det ska synas att vi har använt den. Ett tips för att slippa risken att det blir så är att använda fuktkräm först. Det hjälper appliceringen av concealer avsevärt, vilket i sin tur gör det i det närmaste omöjligt att du får en ojämn färg på ditt ansikte. Dessutom håller concealer längre om den har applicerats på en fuktig hy.

Spara inte pengar på verktygen

Ett vanligt förekommande misstag som vi gör är att alla pengar läggs på dyra krämer och smink. Vi tänker inte på hur viktigt det är med kvalitativa borstar. Har du inte köpt ett kit med riktigt bra make-up borstar, bör du beställa ett på en gång. Du kommer att märka skillnaden på en gång. Spara inte på din skönhet. Köp en billigare kräm istället och satsa pengar på det som verkligen ger resultat.