Greendiva.se

det är inte fel att vara fin

Hösten börjar breda ut sig över vårt avlånga land och kalla vindar slår mot våra kinder då vi är utomhus. Sommaren är som bortblåst och vi har knappt minnena kvar. Det är dock viktigt att vi pausar och stannar upp en stund i vårt hektiska liv och skämmer bort oss själva. Bygg ett mindre spa hemma så har ni alla möjligheter att kunna koppla av för en stund.

Ett härligt bubbelbadkar

Om ert badrum är så pass stort så kanske ni kan bygga om detta så det får mer känsla av spa än vad det kanske haft tidigare. Ett bubbelbadkar är något som alla borde få ha i sitt badrum. Dock så ska man veta att det behövs skötas om för att det ska fungera perfekt. Förutom vardaglig rengöring så behöver man rengöra de rör och slangar som går till de olika munstycken som finns i badkaret. Köp de produkter som behövs för rengöring. Enklast så blandar upp vattnet med olika rengöringsmedel och startar upp vattenpumpen. Kör runt vattnet för att rengöra innanmätet på ditt bubbelbadkar. Detta bör göra med jämna mellanrum för att hålla sitt badkar rent och fräscht.

Skapa en avkopplande miljö

När allt är i ordning och fungerar som det ska så gäller det att skapa en harmonisk omgivning. Se till att hänga upp nytvättade handdukar och fyll på med några väldoftande blommor innan ni kryper ner i bubbelbadet. Se också till att tända både vanliga ljus men också doftljus som sprider en härlig doft. Färsk frukt uppskuren i en skål är alltid lite extra lyxigt. För att få skön stämning så finns det bra spellistor på Spotify som kan skapa en relaxande stämning. Har man dessutom varit utomhus och gått på en skön promenad så är det verkligen avkopplande att få komma in i värmen och ta hand om sig själv på bästa sätt.

Tänk på belysningen

Belysningen är något som har en otroligt stor inverkan på vår upplevelse av ett utrymme. Och när det kommer till avslappning vill du verkligen vara noga med hur du kan reflektera detta i just belysningen. Har du möjligheten att ändra belysningen i rummet kan det exempelvis vara bra att installera dimmer. En mjukare ljus kommer göra mycket för stämningen, speciellt om stora delar av rummet är väldigt ljust då det reflekterar mer ljus. Alternativ kan du alltid se till att släcka lamporna i rummet och tända ett antal ljus istället. Ett av dem kan ju dessutom vara ett doftljus så du sprider en härlig doft genom rummet också. Lavendel är en väldigt populär doft i dessa sammanhang, men du kan så klart välja en av dina egna favoritdofter istället.