Greendiva.se

det är inte fel att vara fin

Tillsammans med ditt smink och hudvårdsrutin har du dina accessoarer, det som lyfter din naturliga glöd och färger. Med rätt accessoarer får varje outfit ett lyft.

Smycken efter din årstid

Är du en sommar, vår, höst eller vinter? Det är vanligt att dela in personer i olika årstider beroende på hudtyp, ögonfärg, hårfärg och läppar. Med dina egna grundkulörer kan du få veta vilka smycken som smickrar dig bäst. Det kallas för färganalys och går att göra hos flera stylister och sminkörer. Grunden är att klär och använda accessoarer utefter de färger som passar. Exempelvis passar sommarmänniskor bäst i svala och sobra nyanser och ska gärna använda smycken i silver. Vinterpersoner ska ha starka färger med kontraster men här fungerar det också bra med silver samt diamanter. De som klassas som vår passar i de mustiga och jordiga tonerna medan vårfolket ska ha varma och ljus kulörer.

Trender inom accessoarer

Här listar vi de vanligaste trenderna 2020 inom accessoarer. Detta år ska det vara antingen riktigt stora eller små accessoarer. De stora solglasögonen kan antingen vara fyrkantiga, kantade eller mönstrade. Till detta passar det bra med en miniväska, gärna silverfärgad eller varför inte svartlackad till kvällens festligheter? Gillar du hattar är fiskehatten trendig i år till sommarens promenader på stan och stranden. Stora smycken i guld i form av armband, örhängen eller ringar bärs gärna. Behöver du lite mer plats för dina saker är maxiväskan ett bra alternativ att ha med sig på stan eller till jobbet.

Vård av accessoarer

Vi tänker sällen på att ta hand om våra accessoarer, men de behåller glans och får längre livslängd om du sköter accessoarerna rätt. Smycken av silver och guld ska rengöras för att inte bli matta och få beläggningar. Du kan rengöra med silverputs eller använda aluminiumfolie, hett vatten och bikarbonat för en mer miljövänlig rengöring. Guld rengör du enklast med varm vatten och diskmedel. Plastdetaljer kan du sprita eftersom bakterier och smuts kan fastna i repor, läder smörjer du in precis som du gör med läderskorna.

Blanda fritt

Du kan hitta nya sätt att uttrycka dig genom att blanda dina accessoarer. Ibland är det snyggast med ett enkelt silversmycke, men ibland passar det bättre att slänga på ett läderhalsband och tjocka armband till outfiten för att liva upp den lite. Blanda fritt, det är snabbaste vägen att hitta det du gillar!