Greendiva.se

det är inte fel att vara fin

Ett litet smycke eller en accessoar kan säga så mycket om en person. Detta trots att det ändå är en så liten del av helheten. Nedan går vi igenom några av de accessoarerna man bör ha koll på när man klär sig som man.

Slipsen

Även om det inte är så vanligt att bära slips till vardags idag så är det fortfarande en av de viktigaste accessoarerna för en välklädd man. Rätt slips kan lyfta en utstyrsel till nya höjder och. Slipsen står dock sällan ensam. Den perfekta accessoaren till accessoaren är utan tvekan slipsnålen. En slipsnål har dels en praktisk funktion genom att den fäster slipsen vid skjortan så att den inte fladdrar löst. Den andra, kanske viktiga funktionen handlar helt om stil. Precis som att man bör tänka efter vid slipsvalet så bör man även tänka efter vid valet av slipsnål. Den bör självklart matcha både slipsen men även utstyrseln som helhet. De vanligaste färgerna för en slipsnål är silver och guld men idag finns det betydligt fler varianter att välja bland.

Klockan

Ett snyggt armbandsur är kanske den accessoar som har stått sig bäst allt eftersom att modet utvecklats. Även behovet av en klocka idag inte är lika stort tack vare att alla bär med sig en mobil så är funktionen som accessoar inte mindre. Förr så var det vanligt att många valde att köpa en riktigt fin och dyr klocka som man sedan bar livet ut oavsett klädval. Idag är utbudet  av billigare alternativ betydligt större och man kan köpa många klockor i olika stilar för att matcha dagens utstyrsel.

Smycken

Smycken har börjat bli allt mer populär för män. Idag så har man betydligt fler alternativ att välja mellan än vigselringen och de som nämnts ovan. Kedjor med hängen är ett vanligt alternativ och ger möjlighet att visa upp symboler för sin religion eller någon man älskar. Armband har även det blivit vanligt, gärna i läder.