Greendiva.se

det är inte fel att vara fin

Du ska inte bara tänka på att skydda huden för att inte bränna dig under semestern. Hudvård är något som sker hela livet och ju bättre du tar hand om huden nu, desto finare hud kan du njuta av i ålderdomen.

Fukt

Huden älskar fukt! Men inte vatten, konstigt nog. Det beror på att det finns för många fetter och bakterier på vår hud och vatten gifter sig inte bra med dessa. Du tvättar bort det skyddade fettet/oljan och tar bort de hälsosamma bakterierna. Istället ska du fokusera på att smörja huden med naturliga lotions som verkar djupgående. Det är mycket bättre än att duscha varje dag. Du kan göra din egen, superekologiska hudlotion med kokosfett, doftoljor och bivax. Det håller länge och ger en fantastisk doft tack vare oljan.

Åtgärda problem

Du kan också fixa problem med huden nu så hinner eventuella ärr och rodnader lägga sig inför sommaren och med åren. Det kan vara påsar under ögonen, pigmentfläckar eller säckiga ögonlock. Det är snabbt fixat hos proffsen och tack vare hur kirurgin ser ut idag får knappt några ärr. Mycket går också att ordna med laser vilket lämnar ännu mindre märken. Rodnader får man leva med men de lägger sig efter bara några dagar till två veckor. Så var ute i god tid om du ska köra en laserbehandling inför en stor tillställning eller semestern!

Hudvårdsspecialist

Om du har några hudproblem som du inte tror att extra fukt kan åtgärda, kan du vända dig till en specialist. De kan analysera dina hud och komma fram till olika lösningar för att få bukt med problemet. Det kan handla om pigmentförändringar, acne eller psoriasis. Alla dessa saker är irriterande och kan leda till ångest och dålig självbild. Genom att få prata ut om problemen och få hjälpmedel kan du komma till en punkt där du är nöjd över din hud och ditt utseende. Det finns också receptbelagda mediciner som kan hjälpa med vissa hudproblem. Kontakta alltid en vårdcentral om du finner plötsligt hudförändringar som uppkommer utan anledning.